Wintersport Finland

Wintersport in Finland

Wintersport in Finland is anders dan in de Alpen. Het seizoen valt later, de sneeuwzekerheid is groter, het is er lang niet zo druk en zelfs de kou is anders. Voor een nieuwe wintersportbeleving moet u dus in het Finse winterwonderland zijn!

Hoewel heel Finland gedurende de wintermaanden bedekt is met sneeuw, bevinden de wintersportgebieden zich allemaal in het noordelijk gelegen Lapland. Vliegen is dan zonder meer de beste optie, want in een dag bent u al op de plaats van bestemming. Met de auto bent u ongetwijfeld veel meer tijd en geld kwijt. Het skiën kunt u in Fins Lapland ook goed combineren met bijzondere winteractiviteiten als sledetochten met huskies of rendieren. Ook het maken van een sneeuwscootersafari is hier mogelijk. De unieke en gratis toegift van een wintersportvakantie in Fins Lapland: het Noorderlicht!

Huskytocht

Een van de bijzondere attracties van een vakantie in het winterwonderlandschap van Fins Lapland is de mogelijkheid tot het maken van sledetochten met huskies. Het is een geweldige ervaring om warm ingepakt in uw slee voortgetrokken te worden door een span van deze vriendelijke en ijzersterke dieren, terwijl u geniet van de sprookjesachtige witte wereld om u heen. Een typisch Fins gebruik is om tijdens de stops een open houtvuurtje te maken. Niet alleen om op te warmen, maar ook om worstjes te grillen.

Noorderlicht

Een reis naar het Noorderlicht in Finland biedt u de kans dit mysterieuze natuurverschijnsel met eigen ogen te zien. Wilt u het mysterieuze Noorderlicht nu ook wel eens met eigen ogen aanschouwen? Kom dan in de winter naar Fins Lapland. Een onbewolkte hemel en droog vriezend weer komen hier dan veel voor en zorgen voor optimale omstandigheden om dit fantastische natuurverschijnsel te zien.

Terug naar overzicht