Vakantie Finland

Op vakantie naar Finland? Dat begrijpen wij wel! Finland heeft veel te bieden met 4 seizoenen die elk hun eigen hoogtepunten met zich mee brengen. Het is het land van de duizend meren, maar staat ook bekend om de grote hoeveelheid naaldbossen en de grote bergen sneeuw die er vallen. Je zult je niet snel vervelen in Finland, er is namelijk het hele jaar door van alles te doen. In de winter is het de ideale plek om op wintersport te gaan en in de zomer is er van alles te beleven op cultureel gebied. Denk hierbij aan allerlei festivals en openluchttheaters. Ook voor liefhebbers van watersport is Finland de ideale plek om in de zomer te bezoeken. Finland beschikt over een unieke natuur, met vele meren en bossen en biedt daarnaast tal van bezienswaardigheden waar de geschiedenis en cultuur van het land terug te zien zijn. Kortom, Finland is het ideale vakantieland voor liefhebbers van een vakantie vol activiteiten, maar ook voor liefhebbers van een relax vakantie waar je kunt genieten van de natuur. 

Wintersport in Finland

Doordat Finland in de winter bedekt is met een dikke laag sneeuw, is het de perfecte plek voor een nieuwe wintersportbeleving. De wintersportgebieden bevinden zich in het noordelijk gelegen Lapland. Hier vind je geen steile zwarte pistes en après-ski, maar juist rust en ruimte. Ook kun je hier huskytochten en sleetochten maken door het winterlandschap. En juist deze combinatie tussen skiën/snowboarden en andere uitstapjes maakt wintersport in Finland zo bijzonder. Lapland biedt verder nog een van de grootste bezienswaardigheden van de wereld: de kerstman. In het kleine dorp Rovaniemi woont de kerstman en deze kun je daar gewoon bezoeken! Het ideale uitje met het gezin, maar ook voor de echte kerstfans onder ons iets waar je echt geweest moet zijn. Je wintersportvakantie in Finland wordt helemaal compleet na het spotten van het Noorderlicht vanaf de piste. 

Zomervakantie in Finland

Finland is niet alleen geschikt als wintersportbestemming. Ook in de zomermaanden is er genoeg te beleven in het land. Je hebt de mogelijkheid om allerlei buitenactiviteiten te gaan doen zoals raften, wandelen en buggy rijden. Verder zijn er voor de cultuurliefhebbers vele bezienswaardigheden te zien. Denk hierbij aan de Domkerk en de Temppeliaukio-kerk. Om totaal tot rust te komen kun je een van de vele sauna’s die Finland biedt bezoeken. Finland staat bekend om het midzomerfeest, maar je vindt hier ook tal van andere festivals en openluchttheaters tijdens de zomermaanden. Voor de echte museumliefhebbers zijn er vele musea te vinden met kunst van vroeger en nu. 

Citytrip Helsinki – Finland

Helsinki is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt voor een citytrip, maar toch echt de moeite waard! De stad is gelegen aan het water en biedt een unieke mix van bezienswaardigheden, winkelstraten, markten en allerlei restaurantjes waar je lekker kunt eten en drinken. Zodra je Helsinki binnenstapt, kom je terecht in een stad van kwaliteit. Dit is terug te zien in de architectuur van de stad. Maar ook in de prijzen is dit terug te zien, deze liggen namelijk een stuk hoger dan in Nederland. Shoppen in Helsinki doe je op je gemak en door te genieten van de hoge kwaliteit en de nieuwste gadgets. Daarnaast zijn er gezellige marktpleinen vol met marktkraampjes voor wanneer je niet zo van het luxe aanbod houdt of wanneer je toe bent aan wat gezelligheid. Ook het uitgaansleven van Helsinki is de moeite waard. Verspreid over het centrum zijn allerlei bars en clubs te vinden. In de hoofdstad zijn vele musea en andere bezienswaardigheden te vinden, zoals het grote Senaatplein met daaromheen bouwwerken als de Domkerk.

Hieronder staan nog enkele pagina’s waar je algemene reisinformatie over Finland en informatie over wintersport in Finland terug kunt vinden.