Reisinformatie Finland

Reisinformatie Finland

Gaat u op reis naar Finland dan is het prettig als u op de hoogte bent van de belangrijke telefoonnummers, het tijdsverschil, de vliegtijd, de munteenheid, het voltage en andere nuttige informatie.


Belangrijke telefoonnummers in Finland

In geval van nood kunt u bellen met:

Ambulance: 112
Brandweer: 112
Politie: 112
 

De taal in Finland

De officiële taal in Finland is het Fins (Suomi), een taal waar je eigenlijk niets van kunt maken als je er niet voor geleerd hebt. Een aanrader voor tijdens uw vakantie is dan ook het boekje Wat en hoe in het Fins, dat u kan helpen in lastige situaties.

De tijd en het tijdsverschil in Finland

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Finland. Geen gedoe dus met het veranderen van de tijd op uw horloge en mobiele telefoon.

Nationale feestdag Finland

Finse Onafhankelijkheidsdag op 6 december. Onafhankelijk van het Keizerrijk Rusland in 1917.

Nationale feestdag Lapland

Nationale Feestdag van de Sami (Lappen) op 6 februari.

Muggen Finland

Er zijn doorgaans in de zomer veel muggen in Finland. De maand juli is in principe de muggenmaand. De hoeveelheid muggen hangt van verschillende factoren af zoals de weersomstandigheden in het voorjaar en op dat moment, hoe was het voorgaande jaar, staat er veel wind, bent u in een stad of in een bos, etc. Een beschermmiddel is onmisbaar, dit is in Finland overal en in vele varianten te koop (OFF).

De vliegtijd naar Finland

De afstand tussen Amsterdam Schiphol en de luchthaven in Helsinki is 1500 km. De vliegtijd is 2 uur en 15 minuten.

De munteenheid in Finland

De munteenheid van Finland is de Euro.

Het voltage in Finland

Het voltage in Finland is 220 - 240 In Finland kunt u de eurostekker gebruiken.

Paspoort en/of identiteitskaart

Om te kunnen reizen heeft u een paspoort nodig dat geldig is voor het geheel van uw verblijf in Finland. U heeft geen visum nodig voor Finland. Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden wij u aan navraag te doen bij de Finse Ambassade of een van de Consulaten.

Reisdocumenten

Het is handig om naast een paspoort ook een identiteitskaart mee te nemen. U hoeft dan niet altijd met uw paspoort rond te lopen, met alle risico's van dien. Tevens dient u zich bij iedere betaling met een pinpas of creditcard te legitimeren. Uw rijbewijs wordt niet als identificatie geaccepteerd.

Terug naar overzicht