Activiteiten Finland

Activiteiten Finland

Finland heeft zoveel activiteiten te bieden, het hele jaar door, voor het hele gezin. Finland is een belevenis!

IJswakzwemmen Finland

Bij ijswakzwemmen of 'avantouinti', staat u aan de rand van een gat in het ijs, in uw bikini of zwembroek en u vraagt zich af waar u aan begonnen bent. Adem in, een plons, “Eruit” en u bent een ervaring rijker. IJswakzwemmen is al duizenden jaren razend populair in Finland en heel gezond, zeggen ze. Doet u dit vooral niet op eigen houtje!De beste en veiligste methode voor ijswakzwemmen is bij een sauna met een centrum voor ijszwemmen. In Helsinki zijn er 12 van deze centra en u doet er goed aan vooraf te boeken. U kunt ijswakzwemmen van oktober tot april.

IJsvissen Finland

Bij het ijsvissen gaat u zitten bij een gat van zo’n 20 cm in een bevroren meer. Met uw vishengeltje en een beetje geluk kunt u van november tot april, baars, snoek, brasem en zalm vangen. U kunt op een krukje zitten in de open lucht of in een verwarmd hutje. Het grootste gevaar bij deze sport is te dun ijs. Gaat u vooral niet alleen op pad!

Sneeuwschoenwandeling Finland

Tijdens een begeleide Sneeuwschoenwandeling zult u de stilte en de schoonheid van de winterse bossen ervaren zoals nooit tevoren. Daarna kunt u genieten van een hapje en een drankje bij een kampvuur.

Bruine beren safari Finland

Er zijn ongeveer 1000 Bruine Beren in Finland en zij leven in het grensgebied met Rusland, niet ver van Oulu en Kuusamo. U kunt bruine beren zien na de winterslaap en de beste tijd voor een Beren Safari is van juli tot september. De beren worden in de buurt van de uitkijkhutten gevoerd en u kunt ze in alle rust bekijken en fotograferen. Hou rekening met vervelende muggen; waterdichte wandelschoenen zijn een must.

Elandsafari Finland

Tijdens een Elandsafari zult u rondrijden door de Finse bossen op zoek naar een van de grootste Europese landzoogdieren. Het mannetje heeft een majestueus gewei en wordt wel de Koning van het Bos genoemd. Elanden zijn wilde en schuwe dieren; u heeft meer kans vrouwtjes met baby’s tegen te komen. Tijdens de rit is er natuurlijk ook tijd om op te warmen bij een kampvuur.

Huskysafari Finland

De Husky Safari is een avontuur door een sprookjesachtig landschap. Sparren beladen met sneeuw, glijdende skis, het getrappel van de honden en u blijft warm door actief bezig te zijn. U leunt in de bochten, trapt op de rem en houdt een oogje op laaghangende takken en natuurlijk op uw team, de Husky's. Tijdens de pauze geniet u van gestoofd rendier en warm bessensap. De hemel is blauw, de zon schijnt, de stilte is prachtig en het leven is goed.

Overnachten in een ijshotel Finland

Droom op een bed van ijs en rendiervellen in een kleinschalig sneeuwhotel. Klinkt koud, is het ook een beetje, maar wel heel speciaal. Alles is bevroren, van muren, lampen, tot tafels en stoelen. Wel druk bezocht maar niet goedkoop. Het enige wat u hoeft te doen is uw thermopyjama aan te trekken en dicht tegen elkaar aan te kruipen. Voor twijfelaars; een warme uitvalsbasis is om de hoek.

Sneeuwscootertocht Finland

Met deze meerdaagse scootertrail passeert u de poolcirkel en gaat u zo diep de wildernis in dat u de eerste bent die de sporen achterlaat op de witte vlakte. U scootert twee dagen lang, gemiddeld vier uur op een dag en slaapt in een wildernislodge die alleen per sneeuwscooter bereikbaar is.

Terug naar overzicht